Понеделник до Петък8:00 - 19:00
Адресул. „Константин Иречек“ 25, 7000 Русе Център

Как да се отървете от зъбобол през нощта - RayDental

ноември 14, 20190

Въпреки че има редица лекарства, които могат да помогнат на хората да намерят облекчение и да заспят, включително прием на болкоуспокояващи или прилагане на студен компрес или дори карамфил върху зъба.

В тази статия научете повече за девет домашни средства за облекчаване на зъбобол през нощта.

6 начина за лечение на зъбобол през нощта

Лечението на зъбобол през нощта може да бъде по-трудно, тъй като няма много, което да отвлече вниманието на човек от болката.

Въпреки това, хората могат да опитат следните методи за облекчаване на болката:

1. Лекарства за перорална болка

Приемането на лекарства за болка без рецепта (OTC) като ацетаминофен (Tylenol) или ибупрофен (Advil) е бърз и прост начин за много хора ефективно да намалят леките до умерени зъбоболи.

Винаги спазвайте препоръчителната дозировка на опаковката.

Ако зъбоболът е тежък, най-добре е да посетите зъболекар и да поговорите с него за по-силни болкоуспокояващи.

2. Студен компрес

Използването на студен компрес може да помогне за облекчаване на болката от зъбобол.

Прилагането на торба с лед, увита в кърпа, върху засегнатата страна на лицето или челюстта помага за свиване на кръвоносните съдове в областта, което може да намали болката, за да позволи на човек да заспи.

Прилагането на студен компрес върху зоната за 15-20 минути на всеки няколко часа вечер също може да помогне за предотвратяване на болка при лягане.

3. Повдигане

Натрупването на кръв в главата може да причини допълнителна болка и възпаление. За някои хора повдигането на главата с допълнителна възглавница или две може да облекчи болката достатъчно, за да заспят.

4. Лечебни мехлеми

Някои лечебни мехлеми също могат да помогнат за намаляване на болката при зъбобол. OTC обезболяващи гелове и мехлеми, които съдържат съставки като бензокаин, могат да изтръпнат зоната.

Въпреки това, бензокаинът не е подходящ за употреба от малки деца.

5. Изплакнете със солена вода

Обикновеното изплакване със солена вода е често срещан домашен лек за зъбобол.

Солената вода е естествен антибактериален агент, така че може да намали възпалението. Това от своя страна помага да се предпазят увредените зъби от инфекция.

Изплакването със солена вода може също да помогне за премахване на всякакви хранителни частици или остатъци, заседнали в зъбите или венците.

6. Изплакване с водороден пероксид

Пародонтитът е сериозна инфекция на венците, която обикновено се появява в резултат на лоша хигиена на устната кухина. Това може да причини проблеми като болезненост, кървене на венците и зъби, които се разхлабват в гнездата си.

Авторът на проучване от 2016 г. установи, че изплакването с вода за уста с водороден прекис помага за намаляване на плаката и симптомите на пародонтит.

Хората винаги трябва да разреждат водороден прекис за храна с равни части вода. Изплакнете разтвора в устата, но не го поглъщайте.

Това лекарство не е подходящо за деца, тъй като съществува риск случайно да погълнат сместа.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

https://raydental.bg/wp-content/uploads/2022/02/raydental-logo-inv.png
Телефон за връзка
Работно време
bt_bb_section_top_section_coverage_image